Zondag 12/03/2023

uitstekend VERZORGD GRAVEL event met routes door PARELACHTIGE natuurgebieden

Op zondag 12 maart 2023 staat alweer de derde editie van PARELKOERS op het programma. Deze gravelride, of beter gezegd gravel feest, wordt verreden met twee fraaie lussen die je al het natuurschoon rondom Heeze laten zien. Uitvalsbasis van dit evenement is Heeze, Noord-Brabant. Locals noemen dit pittoreske dorp ook wel De Parel van Brabant.

PARELKOERS 2023 - Where Road Meets Gravel

Tijdens Parelkoers geniet je van een fraaie en uitdagende route die voert door meerdere parelachtige natuurgebieden in Noord-Brabant, Noord-Limburg en België. Je maakt kennis met natuurmonumenten zoals De Strabrechtse Heide, De Somerense Heide, De Groote Heide en De Beverbeekse Heide. Zo is De Groote Heide een uitgestrekt natuurgebied aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens. De unieke biodiversiteit van dit gebied zorgt er zelfs voor dat De Groote Heide zich in de top van Europese natuurgebieden bevindt.

De gravelrides bestaan uit 65 ,100 en 125 kilometer. Alle routes staan garant voor uitdaging, afwisseling en vooral veel fun.

Het beste van beide werelden

Heb je geen gravelbike, MTB of crosser, maar wil je wel graag deelnemen aan PARELKOERS? Dat kan! Het is namelijk mogelijk om deel te nemen aan de uitdagende wegroute van 100 kilometer. Uiteraard laten we je graag kennismaken met het door ons zo geliefde gravellen. Daarom hebben we enkele gravelstroken toegevoegd aan dit onderdeel. Uiteraard volledig geschikt voor jouw racefiets. Deze route voert tevens langs bovengenoemde natuurgebieden en staat garant voor fietsplezier en spanning op jouw kuiten. Met wie geef jij er een snok op zoals de profrenners dat doen tijdens Strade Bianche?

Starten is voor alle afstanden mogelijk tussen 08:30 en 10:00 uur.

BOEK JOUW GRAVEL AVONTUUR!

Hieronder het aanbod in een notendop

  

Fietsenstalling

Bij start en finish richten we een speciale en overzichtelijke plek in die dient als fietsenstalling. Zo hoef je je geen zorgen te maken om je fiets wanneer je geniet van een koffie, biertje of herstelmaaltijd. 

Technische ondersteuning

Onderweg ondersteunen wij de deelnemers door middel van technische support in geval van pech. Na een pechgeval proberen wij zo snel mogelijk ter plaatste te komen om je weer op weg te helpen.

BURGERS

Na afloop van PARELKOERS wacht een heerlijke burger op je vers bereid door onze grillmaster!

PARELACHTIGE routes

Drie fantastisch uitgestippelde routes voor de racefiets van 100 kilometer en een twee verrassende gravelroutes van 65, 100 en 125 kilometer. De routes zijn alleen met GPS te rijden en worden niet uitgepijld. Op het parcours zjin enkele gravelstroken aangevinkt voor ons 'road meet gravel'-concept. Deze staan aangegeven met grote borden. Wie is sneller, de racer of de gravelaar?

foto van
jouw deelname

Onze fotograaf zorgt ervoor dat jouw prestaties op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Na afloop van PARELKOERS kun je jouw foto terug vinden op deze website. Soigneren maar!

VerzorgingspostEN

Het zal je vóór, tijdens en na PARELKOERS aan niets ontbreken. Sportvoeding, fruit, repen en drinken zal voor je klaarstaan op onze verzorgingspost. Daardoor kun je optimaal presteren op de fiets.

better be safe than sorry 

Je maakt deel uit van het verkeer en bevindt je op parelachtige natuurgebieden waar ook andere natuurliefhebbers gebruik van maken. Ben daarom een beetje lief voor elkaar. 

Deelnemers aan PARELKOERS zijn verplicht tot het dragen van een fietshelm.

bereikbaarheid

De start- en finishlocatie is in Heeze, Noord-Brabant. Heeze is eenvoudig te bereiken wanneer je de A67 verlaat ter hoogte van Geldrop. Ook via de A2 bij afslag Valkenswaard ben je er zo. 

De start en finish is bij Tapperij de Zwaan aan Kapelstraat 23 in Heeze.

Verdere details over bereikbaarheid en parkeermogelijkheden ontvang je per nadat je jouw gravel avontuur hebt geboekt. 

BIKE WASH

Na afloop van jouw rit kun je jouw fiets afspuiten in onze bike wash. Er zijn ook smeermiddelen aanwezig zodat jouw fiets er weer tiptop uitziet.

ENKELE REACTIES VAN ONZE DEELNEMERS

"Geweldige rit. Gewoonweg schitterend parcours. Genoten van de eerste tot de laatste meter. Zeer leuke ambiance voor en na de rit. Perfecte organisatie. Voor mij een zekerheid op mijn kalender."

LUDWIG

"Jullie hebben het weer geflikt: toproute! Hoewel ik mijn jeugd heb doorgebracht in en rondom Heeze, hebben jullie het weer voor elkaar gekregen om nieuwe wegen en paadjes te laten zien. Dank je wel!"

KOENE

"Volop genoten van de mooie route, de atmosfeer bij de start, pauze en finish. Bedankt!"

PATRICK

Een sfeerimpressie

Start- en finishlocatie van Parelkoers

Kapelstraat 29
Heeze, NOORD-Brabant

Succesvolle samenwerking?

Jouw merk promoten via onze events en online kanalen? Wij staan altijd open voor succesvolle samenwerkingen. Neem contact met ons op via info@cartouche-events.nl.

Volg ons op social media.